2015. április 26., vasárnap

Túrós puffancs Orsitól

Ezt a receptet egy kedves ismerősöm küldte és mivel pont árválkodott egy lájárás közeli túró a hűtőben ezért kipróbáltam - és siekre lett persze. Kicsit alapon változtattam rajta, pl. nem volt itthon tejföl, ezért egy pohár kefírt kevertem bele. Gyors, nem drága, finom és könnyű.



Hozzávalók
50 30 dkg liszt (fele finom, fele teljeskiőrlésű)
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl, vagy kefír, vagy joghurt
1 db tojás
5 10 dkg cukor
1 cs vaníliáscukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 csipet só
pár csepp ciromolaj (bioboltokban kapható)

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem egy tálban, nekem most felvett még egy jó pohár tejet is, de gondolom ez változó. Az eredeti recept szerint bő, forró olajban kell sütni. Mivel ehhez én lusta is vagyok, meg az olajat is sajnálom, meg egyébként sem egy túl egészséges megoldás a bő, forró olaj, ezért ehhez a tésztához kb 1-1,5 dl olajat is adtam és sütőpapírral bélelt tepsibe szaggattam vizes teáskanállal. 200 fokra előmelegített sütően sütöttem. Kb 10 percig az egyik oldalát, aztán megfordítottam és 10 percig a másik oldalát is. Szép rózsaszínüek lettek és nem olajos, nem maszatol, nem kellett mellette állni. Lehet, hogy az eredeti teljesen más, de azért ez is finom lett ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése