2014. február 2., vasárnap

Tuti Fogyás

Csabi fiammal nagy elhatározásra jutottunk. Beért sok elolvasott cikk, meghallgatott előadás, fejünkbe gyömöszölt információ és úgy döntöttünk, a Tuti Fogyás című könyv alapján komoly életmódváltásba fogunk, aminek remélt "mellékhatása" a testsúlycsökkenés. Csabinak kb. 7, nekem 25 kg-tól kell megszabadulni. Nem mondanám, hogy tele vagyok lelkesedéssel, de mindenesetre erős vágyam van az eredményre, s azzal együtt romlásnak indult egészségem és rugalmasságom visszaszerzésére, fiamnál pedig az ő jövőbeni egészségének biztosítására.
Nyilván sokat jelent majd, hogy együtt csináljuk végig ezt a 6 hetet és együtt örülhetünk majd a sikereknek. Igyekszem minél vidámabban és rágörcsölés nélkül véghezvinni a változtatásokat. És igyekszem összeomlás nélkül elviselni a kudarcokat - amelyek nyilvánvalóan lesznek menetközben. De talán annál nagyobb öröm lesz utána a siker... Szóval majd meglátjuk. 
Szeretném a 6 hetet itt végignaplózni - még ha nyúlfarknyi bejegyzésekkel is, de dokumentálni minden napot, hogy visszakeresve láthassam, mik voltak a hibák, azokat hogyan lehet elkerülni, és mely döntések vezettek aztán sikerre. 
Az élemódváltás/fogyás a 8 alapelv rendszerére alapoz - és ettől számomra máris nagyon szimpatikus. E 8 alapelv szem előtt tartása gyakorlatilag a jó egészség, a testi-lelki jó kondíció logikus alapja:

Békesség

Levegő

Mértékletesség

Testmozgás

Napfény

Pihenés

Táplálkozás

Víz
Szeretném majd a blog új oldalaként is megjeleníteni "Fogyi" címen a sikertörténetünket! Lehet szurkolni!

2 megjegyzés: