2013. december 4., szerda

Karácsonyi készülődés - 2013. No.8. FlyLady karácsonyig és egyéb találmányok

Bár már csak 20 (te jó Ég!!!) nap van karácsonyig, de talán mégis még pont időben vagyunk. Mást terveztem mára, de gyakorlati okokból átcsoportosítottam.  A gyakorlati okot pedig úgy hívják: takarítás-főzés-mosás-vasalás-vásárlás-miatt-beesni-a-fa-alá. Szóval ez az, amit nagyon-nagyon el kéne kerülni. Őszintén szólva én csaknem negyed évszázada próbálkozom ezzel az elkerüléssel és... Hát szóval nem mindíg sikerül. Finoman fogalmazva. 
De van egy trükk, módszer (nevezd ahogy tetszik), amit egyik kedvenc blogomon tanultam: a FlyLady. A kedves blogger-leányzó Farkas Lívia minden hónap elején gondosan feltölti a blogjára az aktuális zónabeosztást, és mivel ő is odavan a karácsonyért spéci beosztást szokott készíteni decemberre. Ha tudod miről beszélek, akkor most vadul lecsapsz erre a karácsonyi beosztásra. Ha nem tudod, akkor javaslom, csinálj egy kávét vagy teát és olvasd el, mi az a FlyLady, mert életmentő lehet - de minimum megkönnyíti az életedet akár anya vagy, akár nagyi, akár szingli.

Mivel ilyenem nincs, ezért én is FlyLady-zek...
...hogy ne így nézzek ki Szenteste :-)

A másik, amit meg akarok veletek sürgősen osztani - bár már elkezdtük nyitogatni az adventi naptár ajtócskáit/dobozait/zsákocskáit - egy olyan fantasztikus ötlet, ami garantáltan örömet hoz mindenkinek a családban. Szingli változatnak azt tudnám elképzelni, hogy a kis post-it-okra egy-egy jó tulajdonságodat írod fel, vagy egy jóbarát, szeretett rokon nevét és azt, amiért olyan közel érzed magadhoz. Így karácsony este láthatod, milyen klassz ember vagy és milyen sok szerető szív vesz körül - NEM vagy magányos!

Én holnap tuti, hogy felragasztom a csomagolópapírt a nappali ajtajára!!

    

1 megjegyzés: